zondag 3 januari 2010

Een korte analyse van de S&P en de AEX




AEX monthly is volgens de indicatoren begonnen aan een stijging. De MACD staat nog wel onder nul, maar is de triggerlijn gepasseerd. In tegenstelling tot de S&P kun je van de AEX zeggen dat er sprake is van een dalende trend. De top van 2007 is immers lager dan die van 2000. Al met al kan de AEX nog wat verder stijgen. De range van 360 - 380 is mogelijk.

{klik op een grafiek voor een afbeelding op werkelijke grote}









AEX weekly zit in een stijgende trend, maar je kunt ook stellen dat de koers te ver omlaag is doorgeschoten en dat er herstel plaatsvindt binnen een dalende trend. De niet afgebeelde indicatoren hebben ook zin in een stijging.










AEX daily zit duidelijk in een stijgende trend. De niet afgebeelde indicatoren hebben er ook nog zin in.

Het stijgingsscenario -tot 360 / 380- vervalt zodra de AEX onder de 300 duikt. Dan is de koers uit een stijgende trend gevallen en kunnen we verder dalen.









S&P monthly is volgens de indicatoren begonnen aan een stijging. De MACD staat nog wel onder nul, maar is de triggerlijn gepasseerd. Je kunt niet eens zeggen dat er een dalende trend is te ontdekken. De top van 2007 is immers gelijk aan die van 2000. Maar een daling van 1600 naar 700 is ook geen correctie te noemen. Al met al zou de S&P nog wat verder kunnen stijgen.











S&P weekly zit tegen de dalende weerstandslijn. Hier zwakken de niet afgebeelde indicatoren iets af, maar dat betekent nog geen daling. Ik verwacht dat de koers nog verder stijgt. In ieder geval richting de rode horizotale weerstandslijn die op circa 1225 ligt.











S&P daily zit nog in een stijgende trend. Ook hier zwakken de niet afgebeelde indicatoren iets af, maar dat impliceert nog geen daling.

Het scenario -stijgen tot circa 1225- vervalt zodra de S&P onder de 1000 komt. Dan ligt een verdere daling meer voor de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten