vrijdag 25 september 2009

Ja hoor, we gaan ze aanpakken die bonussen

Bij een enkele kop van een bericht denk je zo, na gaat het gebeuren. Dit is er zo;n bericht “Bos: Akkoord G20 over aanpak bonussen”.

Je denk dat het actuele onderwerp "bonussen" stevig wordt aangepakt, maar dat lijk mee te vallen. Althans dat maak ik op uit het volgende bericht dat ik hier vond.

Bos: Akkoord G20 over aanpak bonussen
De leden van de G20 hebben vrijdag in Pittsburgh een akkoord bereikt over de aanpak van bonussen in de financiële sector.

Volgens minister Wouter Bos (Financiën) wordt er een einde gemaakt aan meerjarig gegarandeerde bonussen, wordt de ruimte voor bonussen beperkt wanneer de financiële positie van de bank in het geding is en kan de Raad van Commissarissen uitgekeerde beloningen terughalen. Bos wees erop dat met het akkoord ook wereldwijd toezichthouders zich achter de afspraken scharen.

Er komt geen maximum aan bonussen die banken kunnen uitkeren.


Tja, een kort bericht maar daar staat dat men nog steeds excessieve beloningen kan uitkeren. Niet als de bank bijna failliet gaat, maar anders kunnen de miljoenen weer worden uitgekeerd. In een ander bericht geeft aan dat de bankemployees geen bonus nodig hebben.

Dexia schrapt 602 banen om EUR600 mln te besparen
Dexia wil 602 banen schrappen om EUR600 miljoen te bezuinigen, zo maakte de Belgische bank vrijdag bekend. De personeelsbezuinigingen moeten tot en met 2011 plaatsvinden. In België gaan 445 banen verloren, in Frankrijk 14 en in Luxemburg 143. De bank zei verder EUR200 miljoen te willen besparen in 2009. De bezuinigingen zijn onderdeel van een transformatie van het bedrijf nadat het EUR6,4 miljard aan overheidssteun kreeg van de Belgische, Franse en Luxemburgse regeringen gedurende de financiële crisis.


Redelijke salarissen bij Dexia
602 banen schrappen om EUR600 miljoen te besparen!! Zou dat betekenen dat er per baan bijna 1 miljoen wordt uitgekeerd. Natuurlijk kost een werkplek ook wat, maar zelfs al houd ik rekening met die kostenpost dan nog houden de medewerkers een redelijke salaris over.

Einde bonuscultuur
Voor degene die blijven werken bij Dexia is de bonus misschien nooit weggeweest, maar door deze actie is die gegarandeerd. De bezuiniging zorgt er immers voor dat de financiële positie van de bank niet in het geding is. Gelukkig maar!

Een krachtdadige aanpak van de G20. Daardoor is het einde van de bonuscultuur ingeluid, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten